Vogelpark Ruinen


Een lezing over vogels, over voeding? Over het algemeen is hier jammer genoeg weinig belangstelling voor. Het bestuur vroeg naar de mening van onze leden.

De uitkomst was dat een bezoekje aan het Vogelpark Ruinen misschien wel leuk zou zijn. Helaas ondanks de inzet van onze voorzitter E. Piron waren er maar 6 leden die zich hiervoor uiteindelijk hebben opgegeven. Toch wel een teleurstelling. Ondanks deze teleurstelling en de weinige belangstelling heeft het bestuur toch gemeend dit door te laten gaan voor de 6 mensen die zich hier wel voor hebben opgegeven.


Zaterdagochtend om 9;00 uur zijn we met twee auto’s vertrokken naar Ruinen. De start was niet best. Wij hadden gedacht zo rond 10; 15  uur in Ruinen te zijn. Helaas net achter Gorssel hadden we al een probleem. Er stond midden op de weg een auto van Wegverkeer stil met pech. Dit oponthoud kostte ons wel bijna een half uur.

 

Bij aankomst werd ons namens het Park een heerlijke bak koffie en een heerlijk stuk appelgebak aangeboden. Gelukkig was het weer fantastisch. Na hiervan genoten te hebben gingen we gezamenlijk door het Park. Een prachtige collectie om te bewonderen;

Wad en Weidevogels uit Nederland zoals;

De wulp, tureluur, grutto, scholekster, kluut en kievit.

Scharrelaars zoals de Vorkstaartscharrelaars, blauwbuikscharrelaars of

de vlagstaartscharrelaar.

Kraaien en gaaien zoals de bonte kraai en de schildraaf, maar ook de

meer exotische kitta's en gaaien zoals de roodsnavelkitta en de

witkuifgaailijster.

Hoenders zoals de Patrijs of Kuifhoenderkoet.

Papegaaien en parkieten zoals de Kaketoe, de 'Lori van de blauwe

bergen of de Koningsparkiet'.

Uilen. De Sneeuwuil is het logo van het park.. Naast de Sneeuwuil zijn

ook de Oehoe, Steenuil en Dwergooruil aanwezig.

Duiven zoals Bronsvleugelduif en de Groenvleugelduif

Overige vogels zoals de de Afrikaanse Woudhop of Kookabura en

prachtige soorten spreeuwen, waaronder de Glansspreeuw en de

Purperglansspreeuw.

Tropische vogels zoals de Gordelgrasvink, Gouldamadines,

Blauwfazantjes, Mozambiquesijs, Muskaatvink of Bichanowastrildes

enz. enz.  

Naast de vogels zijn er ook een aantal niet gevederde vrienden te bewonderen.  Er zijn prairiehondjes, grondeekhoorns en andere soorten van de familie eekhoorn.

Wat eigenlijk al heel snel opviel was dat alle vogels of andere dieren in ruime kooien werden ondergebracht. Nergens was een overbevolkte volière te zien. Prachtig. Een pluim aan de beheerders van dit Park. Op bijgaande foto’s kunt u bewonderen waar wij van hebben genoten. En zoals gezegd het weer

was fantastisch. Na zo’n 2 uur rondtrekken door het Park hadden we toch wel behoefte aan een broodje of iets dergelijks. Nou, daar had onze voorzitter zelf voor gezorgd: Een heerlijk zelfgemaakt lunchpakketje met

broodjes , iets te drinken en een appeltje. Dit alles werd gezamenlijk genuttigd aan een grote tafel heerlijk in het zonnetje. Hierna werden er her en der nog wat foto’s gemaakt van de favoriete dieren.
Langzaam werd het tijd om weer naar huis te gaan.  


Al met al een heerlijke dag waar iedereen toch wel van heeft genoten.  

 

Bekijk de foto's hieronder. 

EEN PRACHTIGE DAG