Bennie van Amersvoort


25 jaar lid van VV Zanglust en 25 jaar lid van de NBvV. Een duivenliefhebber. Een kweker van vele soorten  tropische vogels. Een liefhebber van voetbal. Een trainerscarrière.  Een hondenliefhebber. Wat allemaal niet.  Op dit moment nog steeds als voetbaltrainer aan het werk. Vele gezellige uren bracht je door op de camping in de stacaravan. Met een heerlijk biertje kwam je daar vaak tot rust.


Ben van harte proficiat

Huldiging Jaap van Emst op ledenvergadering 22 mei 2023

Jaap van Emst. 60 jaar Zanglust en 60 jaar NBvV. Een verwoed kweker van Tropen. Ook was hij regelmatig op zoek naar een nieuwe mutatie. Bovendien een echte liefhebber van vissen. Vele malen heeft hij ook geholpen in Apeldoorn bij de Bondsshow. Soms troffen we hem daar ook wel slapend aan op een stoel. Het waren dan ook soms lange dagen in Apeldoorn. Vele malen droeg hij samen met broer Jan de vogels aan op onze onderlinge Clubshow. Op een ledenvergadering had hij altijd wel een vraag of opmerking. Jaap heeft wel moeite met regels die veranderen en kan heel goed zijn mening geven over diverse zaken. Jaap, we  hopen dat je nog lang met vogels bezig kan zijn.Hier had de foto van Jaap van Emst moeten staan. 60 jaar lid van Zanglust en 60 jaar lid van de NBvV. Helaas was Jaap geveld door een dubbele longontsteking. 


Zijn huldiging zal wat later in het jaar plaats vinden. 

 

Even iets meer over de jubilarissen.


Frans Gruben. 50 jaar Zanglust en 50 jaar NBvV. Noem hem maar de timmerman van Zanglust. Of het nu gaat om boeiranden buiten of deuren binnen, Frans maakt er een mooi iets van. Hij kweekt op dit moment Harlekijnen. Ook een liefhebber van Gelderse Slenken. Oudste Nederlandse Sierduif. Ook heeft Frans vele malen geholpen bij de Bondsshow. Altijd bereid om te helpen. Een rustige man die een discussie liever uit de weg gaat. 


S de Bruin. 40 jaar Zanglust en 40 jaar NBvV. Kweker van vele soorten vogels. Uilen, Swiftparkieten, Tropen. Ook een liefhebber van  paarden. Zelfs het kweken van schildpadden was hem niet vreemd. De afgelopen clubshow was hij niet weg te slaan bij de keurmeester.  Sommigen zijn nu van mening dat hij keurmeester gaat worden.  

Herman Veldwijk. 40 jaar Zanglust en 50 jaar NBvV. Een goede kweker van Gouldamadines, waar hij op velerlei shows prima resultaten mee heeft gehaald. Wel was zijn vrouw Tinie de drijvende kracht achter de kweek. Of het nu ging om het voeren of schoonmaken niets was haar te veel.


G. Harmsen. 2 jaar Zanglust en 40 jaar Alg. en NBvV. Liefhebber van kanaries en grote parkieten. Hij Is een verwoed fokker en houder van melkvee. Hij beschikt zelf over een zeer goede lijn fokstieren en is een van de weinige boeren die zijn eigen koeien zelf mag insemineren. Wat als deze man dit ook gaat toepassen op zijn vogels. Toen er bij zijn vorige vereniging Ons Genoegen in Eefde  problemen waren met het opslaan van het materiaal bood hij uitkomst. Geen probleem. Hij had wel een vrije ruimte op een deel. Als het hem zo uitkwam nam hij de tractor in plaats van zijn auto om zijn vogels naar de clubshow te brengen.


Wim Wassink. 2 jaar Zanglust en 60 jaar NBvV. De man van de rode kanaries en vererving. Er was niemand binnen de club die zoveel wist over de vererving bij vogels. Altijd een man die hielp tijdens de jaarlijkse Bondsshows. Meestal was hij degene die de vogels van aparte voeding voorzag. Denk hierbij bv aan ijsvogels die verse vis nodig hadden. Bij de vele voedingen in de koelkast stond ook altijd een `natje` voor hemzelf. Tijdens de Wereldkampioenschappen in 1998- 1999, waar hij ook 3 weken de vogels voerde was een dansje met de Spanjaarden hem niet vreemd.


Huldiging Hans Looman op de ledenvergadering van 9 januari 2023. Hans is 25 jaar lid van VV Zanglust en van de NBvV, net als Bennie van Amersvoort. Helaas was Bennie op deze avond verhinderd. 


Namens Het Bestuur VV Zanglust;

Heren van harte proficiat.