Voorwoord Het Nestje 2 2024

 

Het is guur en winterachtig als ik dit typ; regen, harde wind en hagel vliegen je om de oren. We hebben een paar heerlijke dagen gehad en dan is het weer over. Helaas vervallen we weer in een verkorte winter. Regen genoeg gehad lijkt mij en een lekkere zomer erachteraan zou niet verkeerd zijn. Niet te heet en niet te nat zou welkom zijn. Maar als het in Spanje nu al rond de 37graden is dan beloofd het nog wat richting “onze ”zomer.                                                         

De natuur is bezig zich weer te ontwikkelen. Vogels zoeken mogelijkheden om te nestelen en sommigen hebben al jongen. De koolmezen en pimpelmezen vliegen af en aan op zoek naar insecten en nippen ook nog wel aan de restjes in de pindakaas pot met wormen.

Bij een aantal leden liggen de jongen ook al weer in de nestjes en anderen moeten nog beginnen. Dat maakt het kweken van vogels ook leuk.

Verschillende broedtijden met verschillende soorten vogels.

De voorbereidingen voor ons Zanglust uitje in verband met ons 75 jarige bestaan zijn in volle gang. Samen met onze leden en hun aanhang willen we er een leuke gezellige dag van maken afsluitend met een etentje

Hou het Nestje en de site onder het kopje “nieuws” dus in de gaten.

Verder wens ik een ieder succes met de kweek van je vogels en hoop dat er weer voldoende gezonde vogels op stok komen zodat we voor onze onderlinge tentoonstelling weer voldoende mooie en gezonde vogels mogen aanschouwen.

 

Voorzitter; Eugène Piron
Voorwoord "Het Nestje" 1  2024

 


De tentoonstellingen liggen weer achter ons. De Nederlandse kampioenschappen in Hardenberg sloten het vogel tentoonstellingsseizoen af. Op deze Nederlands Kampioenschappen heeft Fred zilver en brons behaald voor een stel Corona`s(niet de verkeerde corona gelukkig). Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat Fred.

Een aantal leden van ons hebben de moeite genomen om in hun vrije tijd mee te helpen in Hardenberg met de show. Complimenten naar deze leden.               
2024 is weer in volle gang. Januari zit er weer op en de kortste dag ligt weer achter ons. Het wordt in de avond weer langer licht. Op naar de zomer, een zomer die niet te heet en niet te nat wordt. We hebben het “nog” niet voor het zeggen. Laten we hopen dat dit niet gaat gebeuren, want dan is het hek van de dam en wordt het een “mooi” zootje. Afwachten dus.

Onze adverteerders zullen in de loop van het jaar weer de vraag krijgen om ons weer te steunen dit jaar door middel van een advertentie. We hopen dat u ons weer wil steunen. Wij denken aan jullie bij onze aankopen.


Wat 2024 ons zal brengen weten we niet. Ik hoop voor en ieder een goede gezondheid en een fijn samenzijn met je naasten. Maak er een mooi jaar van, voor je het weet is het jaar om.Voorzitter: Eugène Piron                                                                    Voorwoord november 2023


Het is winter, koud en guur. Vroeg donker en overal zie je de feestverlichting al branden. De donkere dagen voor Kerst zijn een feit en het einde van het jaar is in zicht.

Ondertussen hebben wij onze tentoonstelling afgerond. Gelukkig zonder problemen met de vogelgriep, wat helaas niet overal zo was.                                                                                                  
Allen die op de een of andere manier hebben meegewerkt om onze Tentoonstelling tot een succes te maken hiervoor bedankt. Een mooie show met wat minder vogels maar die vogels die er zaten waren goed van kwaliteit. Alle prijswinnaars gefeliciteerd met het behaalde resultaat en denk maar zo, dit jaar zat ik er niet bij maar volgend jaar doe ik wel weer mee.

Verder wil ik alle adverteerders en sponsoren bedanken voor hun bijdrage d.m.v. een advertentie in onze catalogus en of ons clubblad Het Nestje. Wij hopen dat we volgend jaar weer op u mogen rekenen. 
Ook dank aan alle leden die gedurende het jaar diverse activiteiten en of werkzaamheden hebben verricht in het belang van Zanglust.

Het bestuur, waar ik zelf ook een onderdeel van ben, wil ik danken voor de vele werkzaamheden die er dit jaar waren aangaande het organiseren van onze tentoonstelling. Lopende het jaar bleek dat er door wet en regelgeving diverse extra werkzaamheden te moeten worden verricht om onze tentoonstelling te kunnen en mogen organiseren.  Waar het heen gaat weten we niet , maar het uitoefenen van onze mooie hobby komt zo wel onder druk te staan. We doen ons best om met deze wet en regelgeving zo goed mogelijk de zaken te organiseren.

Zoals al gemeld: het eind van het jaar is in zicht en daarom wens ik een ieder met je naasten  fijne feestdagen, een fijne jaarwisseling en alle goeds in goede gezondheid voor het jaar 2024.


Voorzitter:

Eugène Piron


                                                                   Voorwoord september 2023


September is begonnen en we zitten nog steeds in de zomer. De temperaturen blijven hoog en de regen blijft uit. Soms waan je je in een tropisch land waar we anders met de vakantie naar toe gingen. Nu hoefje voor het weer niet meer naar het buitenland. Genoeg warmte in eigen land en het is nog goedkoper ook
( als je niet gaat vliegen)   

                                                                                                                                             

We gaan ons opmaken voor de winter, als we een winter krijgen. Ze zeggen weleens: een hete zomer geeft ook een strenge winter. Streng of niet, we worden vast niet overgeslagen. De meesten zullen al wel weer begonnen zijn met de kweek. Na de kweek zal je je dan bezig gaan houden met de selectie en de “training” om de vogel mooi te laten zitten in de T.T. kooi en tot rust te komen ( voor kweker en voor de vogel).            Succes en ik hoop dat we weer veel mooie en gezonde vogels mogen tentoonstellen op onze onderlinge tentoonstelling. Laten we hopen dat er niet weer ergens een ziekte uitbreekt waardoor tentoonstellingen moeten worden afgelast. 

                                                                                                                                                               

Het organiseren van tentoonstellingen met alles erop en eraan komt steeds meer onder druk te staan en dat is niet altijd leuk. Wet en regelgeving geeft steeds meer verplichtingen en aanpassingen waar we niet altijd op zitten te wachten. Het aantal kwekers loopt terug en nieuwe aanwas van de jeugd is er nauwelijks tot niet. Laten wij dan zorgen dat we onze vogelhobby in leven kunnen houden en dat we het met elkaar blijven doen.


Van alles wat is altijd mooi.


Voorzitter Eugène Piron

Voorwoord Het Nestje juli 2023.


Zomertijd , vakantietijd. Nederland gaat massaal op vakantie en we gaan weer massaal weg. Hoe maakt niet uit. Effe eruit en niks moet maar datgene doen waar je zin in hebt. De een gaat ver weg, de ander zoekt het wat dichter bij huis. Een ieder hoopt dat bij thuiskomst na de vakantie de “accu” weer voldoende is opgeladen om het jaar af te ronden.                                                                                                     

Om het weer hoeven we niet naar een warm ver land. De warmte is ook in Nederland te vinden, dus genieten maar.                                                                                                                                                          We zitten alweer halverwege het jaar en de langste dag , 21 juni, hebben we weer achter ons liggen. Voor je het weet zitten we aan het einde van het jaar. Het gaat snel, of lijkt dit maar zo?                                                     
De kweek zit er bij veel mensen al weer op en sommige denken alweer aan onze onderlinge show. Welke vogel hou ik en welke gaat weg. Extra voeding en verzorging en zorgen dat de jonge vogels in conditie komen. Helaas heb ik zelf dit jaar weinig gekweekt. Een combinatie van diverse factoren is daar debet aan. Gezondheid gaat voor de hobby. Ik hoop dat ik volgend jaar wel weer gewoon bezig kan zijn met het kweken van vogels.                                                                                                                      Een ieder weet ondertussen dat ik sinds een jaar of 5 me ook bezig hou met het ringen van steenuilen, bosuilen, kerkuilen en torenvalken. In mei werd ik gevraagd of ik tijd had om een paar nesten van diverse uilen te willen ringen in de omgeving van Voorst. Diegene die mij naar de diverse nesten bracht liet mij de landerijen rond Voorst zien en dan kom je erachter dat er meer is dan alleen maar de weg door Voorst. Een mooi en interessant buitengebied.

Sommige leden hebben mij ook al gevraagd of ze een keer mee mogen bij dat ringen. Het seizoen is afgelopen ( op een enkel nest na), maar volgend jaar zou dat wel kunnen. Wil je meer zien hierover dan kijk eens op de site van ;  beleef de lente.nl of kijk eens op de site ( in wording) van : kerkuilenal.nl (kerkuilenstichting Achterhoek Liemers)


Ik wens verder een ieder een goede opfokperiode en een fijne vakantie met mooi weer( en niet te heet)


Voorzitter: Eugène Piron

Voorwoord Het Nestje nr. 2 2023 van onze voorzitter


Voorwoord voorjaar 2023.

 

De dagen worden weer langer en we kijken weer uit naar mooier weer. We hopen dat we een zomer krijgen die niet te heet, niet te koud en niet te nat wordt. Sommige mensen voorspellen aan de hand van van alles dat het zo of zo gaat worden.                                    Een leraar van mij in mijn vroegere schooljaren zei altijd: het giet zoal het giet, maar als het giet ben je nat. Een waarheid als een koe. Je kunt het weer “niet” voorspellen alleen constateren wat het wordt. Ik voorspel warme dagen , af en toe regen en droge periodes tijdens de zomer. Ik ben geen weerkundige , maar dit durf ik wel te voorpellen.  😊   

In de tuin wordt er weer van alles aangesleept om op tijd de nesten klaar te hebben. Het vliegt af en aan met takjes , pluisjes en veertjes. Ik hoop dat de harde werkers worden beloont met een nestje jongen. Helaas vliegt er ook regelmatig een Vlaamse gaai rond en die schroomt niet om eventueel de nestje leeg te halen. Gelukkig kan hij weinig met nestkastjes( als die maar stevig vast zitten)

Ik hoorde deze week op het uilenbal ( vergadering van uilenvrijwilligers): het wordt een goed uilenjaar want er zijn veel muizen, eikels en kastanjes. Dus een overvloed aan voeding voor diverse wezens. Het zal wel , we zien het wel. 
Zelf kun je natuurlijk jezelf ook van alles voorhouden/ voorspellen. Ik hoop dat dit in de trend is van: ik heb de kampioenen al liggen. Als dan blijkt dat je kampioen wordt kun je zeggen dat je voorspelling goed was.  😊

Ik voorspel niks maar wens een ieder succes met de kweek en succes met de opfok van de gekweekte vogels en hoop dat eenieder voor de kampioen gaat.

Voorzitter;

Eugène Piron

Voorwoord Het Nestje nr. 1 2023 van onze voorzitter


Als eerste natuurlijk de beste wensen voor 2023 in goede gezondheid met je naasten.

2022 ligt weer achter ons en 2023 is ondertussen al weer 3 weken oud( als ik dit aan het papier toevertrouw). De tentoonstellingen zijn weer achter de rug met als afsluiter : de Nederlands Kampioenschappen in Zwolle.

In den lande hoor je dat de vogelsport terugloopt. Wij zullen dit misschien ook gaan ervaren. Het is zoals het  is, maar laten we hopen dat we met elkaar zolang het nog kan onze hobby kunnen blijven uitvoeren.      Een heel jaar ligt er voor ons. Wat dit jaar zal brengen weten we niet. Wat we wel weten is dat alles duurder wordt. Dat merken we op de een of andere manier allemaal. Daarom vragen we langs deze weg aan u als sponsor of u ons komend jaar weer wil sponseren d.m.v. een advertentie in ons clubblad Het Nestje. In elk geval bedankt voor uw steun in het afgelopen jaar.

Verder hopen we als bestuur dat we ook dit jaar weer diverse activiteiten kunnen organiseren. Op de planning staan in elk geval de Bingo`s, de fietstocht met BBQ en onze onderlinge tentoonstelling met de prijsuitreiking. Mochten jullie een activiteit willen organiseren , laat het ons dan weten.

Sommigen zijn al weer begonnen met de kweek en ik hoop dat dit weer een mooi resultaat oplevert met mooie tentoonstellingsvogels. Succes in elk geval met de kweek.

 

Voorzitter ; Eugène Piron

Voorwoord Het Nestje nr. 5 2022 van onze voorzitter

Voorwoord november 2022


We maken ons op voor het eind van het jaar met alle gezelligheid die je je wenst. 2022 heeft nog ruim een maand te gaan en zal dan overgaan in 2023. Wat ons dan te wachten staat blijft afwachten. 2022 heeft hoop ik datgene gebracht wat je had verwacht. Helaas zijn ons ook dit jaar weer dierbaren ontvallen. Sterkte gewenst in deze tijd.

Onze onderlinge tentoonstelling heeft wel doorgang kunnen vinden ondanks dat er om ons heen op diverse plaatsen de vogelgriep heerste. We hebben een mooie show gedraaid en dit is toch ook waar we het voor doen. Het gehele jaar aandacht schenken aan de vogels om een zo mooi mogelijke  vogel te kweken en op stok te krijgen. Niet iedereen kan winnen en mogelijk ben jij volgend jaar de winnaar. Je bent al een winnaar door mee te doen.                                                                                                                                                      Gelukkig hebben we dit jaar ook weer diverse andere activiteiten mogen en kunnen organiseren. Dit gaf het gevoel dat we weer een maatschappij hadden waar we weer onze dingen konden en mochten doen. Geen beperkingen of het risico dat we iets niet konden en of mochten organiseren. Maar we zijn nog niet af van corona. We kunnen er mee “omgaan”. Laten we hopen dat we het ons steeds meer eigen maken dan voelt het als een griep waar we mee om kunnen gaan zonder al te veel risico`s. Hou jezelf en je naasten in de gaten en handel daar naar.

Terugkijkend op het jaar 2022 wil ik een ieder bedanken voor zijn of haar inzet bij de diverse werkzaamheden bij diverse activiteiten in het belang van de club. Dit jaar heeft de bijenvereniging van Zutphen diverse malen gebruik gemaakt van ons clubgebouw. Het is fijn dat wij deze vereniging een onderdak kunnen bieden voor een aantal activiteiten van hun vereniging. Zo help je elkaar ook een beetje.

Ook wil ik langs deze weg de sponsoren bedanken voor hun bijdrage, in wat voor vorm dan ook, om ons clubblad ; het Nestje, te realiseren. Wij denken ook aan jullie bij onze aankopen. We hopen dat we volgend jaar ook weer op jullie kunnen rekenen. Bedankt. Op naar de afsluiting van het jaar 2022.

Ik wens dan ook een ieder ;

Prettige feestdagen, fijne jaarwisseling en een voorspoedig 2023 met je dierbaren. Blijf gezond en denk aan elkaar. 


Uw voorzitter Eugene Piron

Voorwoord Het Nestje nr. 4 2022 van onze voorzitter

Voorwoord Het Nestje (4) 2022

We gaan weer richting einde van het jaar. Een jaar met ups en downs. Een zomer waar , gezien de droogte, vaak over is gesproken. Zal de natuur zich herstellen ? De herfst is begonnen en of die ook records gaat breken ? Wie zal het zeggen. Hoe gaan we het jaar uit ? Met veel sneeuw, strenge vorst ? Vroeger zei men altijd : Hete zomers geeft strenge winters. Dit zou gezien de huidige gasprijzen voor velen weleens heel zwaar kunnen worden. We zullen de tering naar de nering moeten zetten en zuinig aan moeten doen. Keuzes maken. Helaas het is niet anders. Laten we hopen dat we onze hobby ; vogels kweken, nog betaalbaar kunnen houden. Het tentoonstellingsseizoen breekt weer aan. We zullen elkaar weer bij de diverse tentoonstellingen kunnen tegenkomen, hetzij als inzender, hetzij als bezoeker. We mogen en kunnen weer. Laten we hopen dat de vogelgriep geen roet in het eten gooit. Velen hebben de keuze al gemaakt. De beste vogels zijn  geselecteerd en misschien al geperfectioneerd.  De kampioenen zitten er klaar voor, maar wie met welke vogel kampioen wordt dat zullen we pas zien en horen op onze onderlinge clubtentoonstelling.  
Allen succes met de voorbereidingen voor onze clubshow. We gaan er weer een mooie show van maken.                                                                                                                              De dames van de verloting zullen ook weer van zich laten horen voor een bijdrage of een prijsje voor de verloting. Geef geen rommel weg of incomplete spullen. Dit wil je zelf ook niet krijgen als prijs. Heb je niks geef dan geld. De dames zullen er dan een prijsje voor kopen.

Op naar onze show met alle voorbereidingen zowel voor de schermen als erachter.

                               We gaan ervoor : kunnen we ook op jou rekenen?

Voorzitter Eugène Piron

Hoe/ Wat / Wie (4)

Na de treurig ervaring met de rode buurtkat bij mijn volière ( nestje 3) was mijn vader er wel van overtuigd dat het beter beschermt moest worden. Hoe ? Nou, als er nu een grotere volière kwam waar meer vogels in konden en ook desnoods vogels die waakzamer waren tegenover katten dan zou hij er wel een schrikdraad installatie rondom maken en dan moest het toch goed gaan ? Zo gezegd zo gedaan. Er werd een grotere volière gemaakt en ik mocht hierin diverse vogels huisvesten. Het werd een gezelschap volière van 2 bij 4 meter met en nachthok van 2 bij 3. Er moesten ook wat grond vogels in komen en ik wilde dan graag een koppel goudfazanten hebben. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. (Ik had deze  goudfazanten namelijk in de dierentuin in Emmen gezien en die vond ik heel mooi).  Er werden niet vaak goudfazanten te koop aangeboden en via via kreeg ik een 2 hennen en 1 haan cadeau van iemand die ze ook aan de dierentuin had geleverd. Hij deed weleens mee in een fokprogramma voor pauwen en fazanten. Het waren overjarige fazanten , maar dat zei me toen niks.                                                                                                                                Ik was de koning te rijk en kon niet wachten om er mee te gaan kweken. Wat waren ze mooi.    Verder kwamen er in de loop van tijd diverse andere vogels in de volière. Koppeltjes van roodkopwevers, rijstvogels, bandvinkjes, 3 kleur nonnen, en blauwkopfazantjes. Het ene stel kweekte wel het andere niet , het ene koppel kweekte vroeg en het andere weer laat. Ik was wel tevreden, maar de fazanten legde wel eieren maar broedde niet. Dat vond ik wel heel jammer. Geduld werd mij elke keer gezegd. Het komt vanzelf wel. Toen had ik nog niks in de gaten. Ik was ondertussen naar het voortgezet onderwijs gegaan ( naar dezelfde school waar ook mijn vader les gaf, en dat is niet altijd positief kan ik je zeggen) en daar kreeg ik ook biologieles ( wat ik erg interessant vond) . Daar hadden ze ook broedmachines. En daar werden vaak wel eieren uitgebroed voor de practicum lessen. Deze broedmachine spelen de hoofdrol in mijn volgende stukje.

Wordt vervolgt. 

Wie ben ik; Deel 3

       Waarvoor/ waarom (3)?

Waarvoor/ waarom ( doen we dingen)?                                                                                      Een ieder probeert op zijn eigen manier dingen te doen die hem/haar leuk lijken. Soms krijg je zaken van huis mee en soms ontwikkel je zelf interesses. Mijn interesse voor de vogels is ontstaan in de tropen. Het fascineerde mij als er bij ons in de tuin ineens vanuit het niets een vlucht ara`s neerstreek die zich tegoed deed aan de diverse vruchten die erin in de bomen hingen. Dit wel tot ergernis van mijn vader en ik kon me ook niet voorstellen ( als kind ) dat je daar boos over werd. Het gebeurde altijd als hij er niet was.( en wij joegen ze natuurlijk niet weg ,daarvoor wat het een te mooi gezicht) De zuurzakken ( waar mijn vader gek op was) werden 9 van de 10 keer door de ara`s opgepeuzeld. Een andere fascinatie voor mij was dat er regelmatig vogels ( troepialen, goudmussen, kolibries  en parkieten in en rond ons huis broeden. Ze waren niet schuw en voor je het wist had je weer een nest van suikerdiefjes of kolibries in de lamp zitten. Als kind zijn alle jonge dieren ( en ook wel oudere) heel leuk. Toen we terug in Nederland waren wilde ik natuurlijk niets liever dan een volière met diverse vogels. Helaas konden natuurlijk niet de vogels die ik van Curaçao kende. Ik heb toen gekozen ( toen het uiteindelijk wel mocht van mijn ouders)  voor tropische vogels die hier te krijgen waren. Maar wat was dat moeilijk kweken. Waarom? Op Curaçao ging het ook vanzelf. Veel soorten tropische  vogels waren in die tijd ook wel te verkrijgen ,maar er mee kweken was wel moeilijk. Waarom? Dan maar met kanaries begonnen en dat ging een stuk makkelijker. Eerst begonnen met de gewone gele kanarie , daarna waterslagers en uiteindelijk wilde ik witte kanaries kweken. Toentertijd noemde ze dat Duits wit( vraag mij niet wat de Duitsers ermee te maken hebben , maar je wist niet beter). Ik had eindelijk een leuk koppel en volgens de kenners moest het helemaal goed komen. Uiteindelijk ging de pop broeden en warempel 4 eitjes en uiteindelijk 3 jongen. Toen de jongen zo groot waren dat ze bijna het nest verlieten kwam er een rode buurt kat langs en die is net zolang bezig geweest om zich uiteindelijk te goed te doen aan de kanaries. Waarom ? Krijgt die verrekte rode rotkat dan geen eten thuis ? Waarom nu juist mijn vogeltjes?

Wort vervolgt.

Toekan

Een toekan en de ara`s met hun grote snavel straalden kracht uit. Daar bleef je bij vandaan.

Kolibrie

De kolibries kwamen zo op je hand af ( als er zoetigheid op zat)

Ara

Troepiaal

De troepiaal was de brutaalste.

Wie ben ik; Deel 2

Zoals in Nestje nummer 1 aangeven zal ik in de komende tijd het  9 vlaks vragenbord van antwoorden voorzien. 

Wie ben ik ( 2) ?

Mijn naam is  Eugène Piron en woonachtig in Hengelo ( Gld) en ja in het Hengelo “van de Mielandjes” (nog wel).                                                                                                            Ik woon hier al een vanaf 1987 ( van de vorige eeuw!) met veel plezier met mijn vrouw en 2 dochters  (onze dochters zijn ondertussen het huis uit) Toen we dit huis kochten moest er heel veel aangedaan worden.  Eigenhandig en met hulp van vrienden is er een geheel nieuw beschoten dak op gekomen en hebben we de nodige renovatie werkzaamheden en verbouwingen zelf aangepakt. Gevolg was dat een ieder dacht dat ik in de bouw werkzaam was ( en dit hebben we heel lang zo gelaten, soms moet je mensen in de waan laten,( krijg je leuke reacties en opmerkingen.                                                                                                Ik ben geboren op Curaçao, alwaar ik de eerste 12 jaar van mijn leven heb doorgebracht. Uiteindelijk kom je terug in Nederland en waar je toch wel erg moet wennen aan o.a. de kou( winters kende ik niet als kind en wat raar dat er vlokken uit de lucht kwamen , ik kende alleen maar regen). Ik heb de lagere school en de middelbare school in Emmen doorlopen en uiteindelijk kies je een beroepsopleiding en dat werd de Middelbare Hotel School in Groningen. Ondertussen ook de lerarenopleiding 3de  en 2de graads gedaan en dan houd het studeren op. Je denkt als ik klaar ben met studeren ga ik terug naar Curaçao. Nou dat teruggaan is deels gerealiseerd , maar dan voor een 4 tal jaren. Ik kreeg de opdracht in 1992 vanuit het ministerie van onderwijs in den Haag om de Middelbare Hotel School op Curaçao op te zetten. Een mooie uitdaging die uiteindelijk ook is gelukt (ondanks de termen als : poco poco en manjana).  
Deze  4 jaren hebben we ook gebruikt om mooie reizen te maken ( het onderwijs heeft veel vakanties en het eiland Curaçao heb je in 2 weken wel bekeken). De hoogte punten van onze reizen waren o.a. rondreizen door Amerika waarbij de diverse parken de hoogte punten waren , Guatemala en de regenwouden van Costa Rica.( en dan ging het meestal om de natuur).  Trinidad en Tobacco waren meer voor de carnaval( als je er dan toch bent moet je dat ook mee maken).Als je dan toch in de Caraïben bent is het een must om je duikbrevet te halen en dan realiseer je pas hoe mooi de onderwater wereld ook is.                                                      Nadat ik in 1996-1997 weer terug was in Nederland ben ik in Zutphen en Apeldoorn werkzaam geweest op VMBO scholen. In 1997- 1998  heb ik een baan aangenomen op de Middelbare Hotel School in Zwolle waar ik tot op heden nog werkzaam ben en hoop mijn pensioen hier te mogen gaan halen. Diverse functies gehad, maar uiteindelijk is studenten opleiden tot een beroep de uitdaging die mij prima bevalt.                                                                                                Helaas nu met corona is het minder aantrekkelijk , maar laten we hopen dat we een keer weer terug gaan naar de “oude/ nieuwe “tijd. Er is vast wel weer licht aan het eind van de tunnel.

Tot zover deel 2 van mijn 9 vlaks vragenbord.

Curaçao ( Blue Lagoon)

Een park in Amerika

Een park in Amerika

Een gokje wagen bracht geen miljoenen.

Coronatijd

Wie ben ik; Deel 1

Ik ben Eugène Piron

…….en kweek vogels zoals je ziet.

en 

Wat voor vogels dat zie je de volgende keer.

Tot dan.

Al deze vragen zal ik in de loop van de tijd gaan beantwoorden in het Nestje