Het clubgebouw en kantinegedeelte mag weer open.

Clubgebouw.

Na een lange tijd van afwezigheid door de Corona mag het clubgebouw eindelijk weer open. En met het weer opengaan van ons clubgebouw in het voorruitzicht heeft het bestuur de handen alvast uit  de mouwen gestoken. Rondom het gebouw is de boel weer netjes ontdaan van alle onkruid. We mogen weer. Per 1 juli mogen we jullie als leden weer in ons clubgebouw ontvangen. Uiteraard onder inachtneming van de RIVM regels.

Die regels luiden als volgt:
Hanteer de anderhalve meter. Er staat desinfecterende zeep bij de ingang. Het ontsmetten van uw handen bij binnenkomst is verplicht. Volg de ingedeelde en verder “gescheiden “ looproutes. Eenieder gebruikt een eigen vaste zitplaats. Denk aan uw eigen gezondheid. Gebruik uw gezonde verstand. Houd er rekening mee dat veel leden van ons in een kwetsbare leeftijdsgroep zitten. We hebben de sleutel van de “Lockdown” in eigen hand. Bent u wat grieperig of verkouden blijf dan thuis. 

Namens het bestuur.

Eugène Piron ( voorzitter)

Coronacrisis

Beste leden,

Hierbij een berichtje van het bestuur. We bevinden ons net als jullie in een situatie die niemand leuk vindt maar waar we nou eenmaal inzitten.
Wij hopen dat een ieder van jullie en je familie nog gezond is en dat dit ook zo zal blijven.
Houdend aan de regels van het RIVM en de richtlijnen van de gemeente Zutphen hebben we gemeend jullie toch op de hoogte te moeten stellen van wat wij als Vogelliefhebber Vereniging kunnen en mogen aangaande ons clubgebouw. 

Het bestuur heeft onderstaande regels ontvangen van de gemeente Zutphen i.v.m. de “Coronacrisis”. Ons Clubgebouw mag weer open met de strikte onderstaande richtlijnen.

Deze richtlijnen zijn:

a Vanaf 1 juni 2020 mag u weer met max 30 personen in uw clubgebouw samen komen. Mits daarbij de 1,5 meter regel gehandhaafd blijft. Lukt dit niet vanwege het oppervlak uiteraard dan minder dan 30 personen.
b Richt uw gebouw zo in dat die 1,5 meter gewaarborgd is. Haal dus stoelen weg die niet gebruikt mogen worden.
c De kantine moet nog gesloten blijven. Niet commerciële kantines zoals die van u mogen nog niet open!!!!!!!!. Dus geen alcohol, geen frisdrank en geen koffie.
d Leden moeten zich vooraf aanmelden als zij toch op maandag in het clubgebouw willen vertoeven.
e Uiteraard indien u verkouden bent of zich niet lekker voelt moet u thuisblijven. Degenen die wel willen komen dienen vooraf thuis naar de WC te gaan. Dit om zo min mogelijk toiletgebruik op de vereniging te krijgen.
f Veel leden zitten in een kwetsbare leeftijdsgroep. Bij twijfel doet u er beter aan niet naar het clubgebouw te komen.
g Zet desinfecterende zeep bij de ingang en stel verplicht dat men die bij binnenkomst gebruikt.
h Ventileer de ruimte goed.

Voorlopig tot nader order zal het clubgebouw nog gesloten blijven. Kunt u zich echter niet meer inhouden en wilt u toch op maandagavond even in het clubgebouw vertoeven dan dient u zich vooraf telefonisch aan te melden bij Henk van Dort. Bereikbaar onder 06-50835265 of 0575-527141. Dit alles om controle uit te kunnen oefenen op het aantal mensen dat gaat komen. Het is dan de bedoeling het clubgebouw hooguit zo’n 2 uur open te stellen. Afhankelijk van de reacties zal het bestuur zich hierop beraden. 

Het is mogelijk dat de richtlijnen binnenkort weer zullen veranderen. Dit is echter afhankelijk van hoe het “Coronavirus” zich gedraagt na alle versoepelingen. Komen er binnenkort weer teveel besmettingen dan zullen de richtlijnen, gesteld door de Overheid, weer strakker worden aangetrokken. Genomen besluiten kunnen weer worden teruggedraaid. Laten we allen vertrouwen op een gunstige wending. Nogmaals willen wij u er als bestuur op wijzen dat velen van ons toch in een kwetsbare leeftijdsgroep zitten. Houd hier rekening mee.

 

Volg de berichtgevingen ook op onze site; www.zanglustzutphen.nl

 

Namens het bestuur.

Coronacrisis

.........er is even wat meer tijd om……….

Voorwoord

Het jaar is nog geen 2 maanden oud en er is al een wereldprobleem. Een probleem wat ons allemaal aangaat en ook kan treffen. Wat je ook aanzet, waar je ook komt ( als je nog ergens kan en of mag komen), het gaat nog maar om 1 ding: CORONA.  Afgunst en ongeloof. Maar het is de realiteit. We zullen er allemaal rekening mee moeten houden. De gevolgen kunnen ver reiken. Het kan ( zal ) ook onze hobby treffen. Markten, vergaderingen en andere aanverwante activiteiten zullen niet doorgaan. Wij als bestuur van Zanglust hebben ook een aantal activiteiten gecanceld. Zo zal de Paasbingo, de fietstocht met BBQ helaas niet worden georganiseerd. Ons clubgebouw is gesloten en we zullen d.m.v. mail/ app en telefoon verkeer elkaar moeten informeren. De ouderen onder ons of diegene die niet met een computer werken zullen info missen of zaken niet kunnen uitvoeren.  Als dit zo is laten diegene die wel werken met dit medium de ander behulpzaam zijn.  Zo zal er in nr 2 van het nestje een ringenbestel formulier worden bijgevoegd waarop een ieder zijn /haar bestelling kan invullen. Dit formulier kan je dan met gepast geld in een enveloppe in de brievenbus doen bij Henk van Dort.  Ook kan je het geld overmaken naar Henk en het formulier per post naar hem versturen. Kom je er niet uit laat het ons weten en dan organiseren wij iets om het rond te maken. Er komt weer een moment dat we weer “gewoon” kunnen leven. Laten we daar naar kijken.  Verder hoop ik dat een ieder gespaard blijft van dit VIRUS
Denk om elkaar en help elkaar.  De maatregelen die genomen worden zullen hun werking alleen kunnen doen als we er met elkaar aan werken. Denk om jezelf maar ook om de anderen: Laat je horen als er iets mis is.

Heel veel sterkte met elkaar om dit VIRUS te onderdrukken/ tegen te gaan.

Namens het bestuur,

Eugène Piron ( voorzitter)